Skip to content

Mi az a Patreon?

Ahhoz, hogy igazán jó minőségű podcastet készíthessek, pénzt, időt és energiát fektetek bele a folyamatba: csak az aláfestő zenék elkészítésével több száz órát töltöttem, egy-egy interjúra való készülés, annak elkészítése, illetve a vágás stb. pedig volt, hogy hetekig tartott.

A felvételhez szükséges eszközök szintén nem nagyon úszhatók meg kevés pénzből. Ezzel együtt persze imádom ezt az egészet csinálni és hihetetlenül jól esik megosztani az adásokat másokkal. Ha rajtam múlik – márpedig az a cél, hogy ez ne változzon – , a Riporta mindig is ingyenes marad, viszont mindenfajta támogatás – akár szóban, írásban, vagy anyagi támogatás képében – egyrészt jól esik, másrészt nagyon sokat segít is. Szóval ha úgy érzed, hogy ez a műsor neked ér annyit, hogy akár csak havi egy dollárt is rááldozz, ezzel is biztosítva a hosszú távú működést, akkor erre a Patreon az egyik legjobb hely. Ráadásul az egyik kedvenc írom, Bret Easton Ellis is a Patreonon sugározza az adásait – sőt ő csak ott. Szóval egy platformon lenni vele az a menőség menősége.
A Patreonon három tagsági kategóriát állítottam fel, hogy mindenki vérmérséklete, szimpátiája stb. alapján tudjon támogatni – amit ezúton is nagyon köszönök!

Ja és még valami: ami igazán izgalmassá teszi ezt a platformot, az az, hogy mindenki, aki támogatóvá válik, hozzájuthat egy csomó olyan tartalomhoz, ami csak ott lesz elérhető: kimaradt jelenetek egyes adásokból, zenék, amik sehol sem jelentek még meg, illetve képek, amelyek az egyes adásokhoz kapcsolódnak.

Ezzel szeretném megköszönni a hozzájárulásotokat! ♥️

Egy másik formája az anyagi hozzájárulásnak a harmadik évaddal fog életbe lépni: bizonyos epizódoknak lesznek támogatói (már eddig is vannak páran), így ha valaki szeretne egy-egy részt – hirdetésért cserébe – támogatni, akkor az kérném, hogy a riporta@riporta.hu írjon. Ezekről a reklámokról vagy hirdetésekről csak annyit, hogy mindegyiket én fogom felmondani előre egyeztett koncepcióval és igyekszem csak olyat megjelentetni az adásban, ami egyrészt a Riporta szellemiségével összeegyeztethető, másrészt amelyben van bizonyos exkluzív, a Riporta hallgatóinak szánt kedvezmény az adott szolgáltatás eredeti árából – hogy a hallgatók kapjanak valamit, az egyébként rövid hirdetés meghallgatásáért cserébe. Ennek amúgy is lesz hozadéka: egyrészt a jelenlegi állás szerint tök jó kedvezmények – ha úgy tetszik kuponok – lesznek az adásokban, ráadásul sokkal jobban fog szólni az egész és összességében remélhetőleg még színvonalasabb adásokat készíthetek – ja és lesz videós összefoglaló a vendégekről – már amelyik hagyja – a Youtube-on. Szóval nagyon-nagyon várom.

A Riporta harmadik évada előreláthatólag nyáron fog megjelenni.

Vissza a főoldalra