Skip to content

Zenék

Itt elsősorban olyan zenék hangkísérletek kapnak helyet, amelyeket a műsorhoz készítettem, bár vannak olyanok is, amelyek nem kerültek be egyik adásba sem, de annyira a szívemhez nőttek, hogy megosztom másokkal is. Ezen kívül itt egy mix tribal/progessive house/trance/deep house stb. kategóriában is, amelyet a 2000-es években készítettem és a mai napig nagyon szeretek, ráadásul – mivel minden egyes rajta szereplő dalt külön bakelit formájában szereztem be – büszke is vagyok rá. És még valami: nem vagyok zenész, nem is értek hozzá, ez csak egy hobbi, ami kiegészítése a podcastes tevékenységemnek. 

E sorok írásakor még nem tudom, hogy felhasználom-e valaha ezt a kis dalt bármelyik Riporta-adáshoz, mindenesetre a vizuális részének az a különlegessége, hogy kizárólag New Yorkban, általam rögzített felvételeket tartalmaz. Nem klipp ez, inkább csak amolyan visualizer, amely hangulataláfestésül szolgálja a dalt. Alatta belinkeltem csak az audiót is. 

A Dzsojlend külön OST-t is kapott, legalábbis összegyűjtöttem a 8 részes történetben hallható aláfestő zenéket. 

És itt a mix, amiről már írtam. A képen amúgy az egyik bakelitlejátszó látható a kettő közül és az a keverő, amit használtam a mix elkészítéséhez (plusz azt hiszem egy kristályba zárt sárkány). A 2000-es évek elején, főiskolásként nyaranta gyakran indultam el a városba lemezbeszerző körútra: ilyenkor hosszú órákon keresztül jártam a lemezboltokat, rengeteg lemezbe belehallgattam és így gyűjtögettem szép lassan a bakeliteket. A hangzásával kapcsolatban annyit, hogy csakúgy, mint mindenben, itt is a mélység érdekelt, ez a hangok terén pedig a mély hangokat jelenti: basszus, dobok, törzsi hangulat. Bár az akkori álmom, hogy DJ legyek, nem vált valóra, a mai napig szeretem ezt a mixet. Az az álmom viszont, hogy legyen saját rádióműsorom valóra vált, méghozzá a Riporta formájában.