Skip to content

Második évad

MÁSODIK ÉVAD – DZSOJLEND


A második évad egy nyolc részes minisorozat, ami arról az egy évről szól, amit Amerikában töltöttem angoltanárként. Azt hiszem a hazai podcasttörténelemben még nem vol tilyen sorozat, vagy ha volt, még nem találkoztam vele: bár a Dzsojlend megtörtént eseményeket dolgoz fel, mégis az erősen történetalapú sorozat már-már hangjátékszerű, amelynek minden másodperce azt a célt szolgálja, hogy a hallgató a mesélővel együtt átélje az elhangzottakat. Ez az eddigi visszajelzések alapján sikerült is, nagyon büszke vagyok erre a sorozatra, elmondhatatlanul sok időt töltöttem csak a zenék megalkotásával (született is egy válogatásalbum ebből) és nagyon nagy munka is volt: több mint 100 oldalt olvastam fel, rengeteg hangeffektet használtam hozzá és iszonyat sokat gondolkoztam a szerkesztésén a történetnek – de végül azt hiszem olyan lett, amilyet szerettem volna: egy nagyon személyes, változatos és mélyen emberi történet -ami ráadásul még igaz is.

2019 őszén jelentettem meg az utolsó részt, de karácsony környékén megszállt valami: egyrészt nagyon elkezdett hiányozni a podcastkészítés, ráadásul rájöttem, hogy a Dzsojlend merev, statikus hangulata után szívesen beszélgetnék valakikkel kötetlenül, mindenfajta görcsös rákészülés nélkül: ebből született meg két különkiadás, az első Esztivel, akit régóta ismerek és azt találtam ki, hogy először ő kérdezzen engem a Dzsojlendről, majd én őt arról, hogy milyen Barcelonában élni, a második különkiadásban pedig két olyan barátomat kérdeztem, akik több mint 10 éve kint élnek Amerikában és akiket szintén régóta ismerek. Hálistennek egyik barátom sem okozott csalódást, így nyugodtan zárhattam, le a 2019-es évet podcastügyileg.


Talán még csak annyit, hogy a Dzsojlendre és rám a legnagyobb hatással az S-town nevű amerikai podcast volt, ami nem mellesleg egy amerikai kisvárosban játszódik – igaz teljesen más témában. Ezt az amerikai minisorozatot háromszor hallgattam meg és azt hiszem nekem mindig is ez lesz az etalon a podcastek világában. Szóval jöjjön most a Riporta második évada, a Dzsojlend.

https://open.spotify.com/episode/3zUvkiLUJEFO6lehpEL2Y3
https://open.spotify.com/episode/1RvFqLcA14hu1XCrIWfi34
https://open.spotify.com/episode/5hJ1O0TQWvDYJWR0zT35MH
https://open.spotify.com/episode/4TP9NDGkZ6Xc5bn25PuKZL
https://open.spotify.com/episode/6tPPXB0j3p4oZAbzcDzqx1
https://open.spotify.com/episode/2lEPLnXQ1VyebvtWASb1uT
https://open.spotify.com/episode/3cvm3AG3cRXP8hcWwQj3Sz
https://open.spotify.com/episode/7HCO47dEcTaegaZluVO7uP

És a két különkiadás:

https://open.spotify.com/episode/1AAmaKgodgwPeRWxZGHHqC
https://open.spotify.com/episode/6V5kKMoC2Zi71TDMoqEo4d

HARMADIK ÉVAD

A harmadik évadnak van címe, vannak vendégei, sőt az első adást már fel is vettem, a másodikkal kapcsolatban ma egyeztettem. Kabalából nem árulok el erről semmit, csak annyit, hogy beszélgetős műsor lesz megint, de egy kicsit más koncepcióval, mint az első évad – viszont sokkal jobb technikai feltételekkel; ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy ennek az évadnak bizonyos epizódjaihoz lesznek támogatók is – ha valaki szeretne egy-egy részt – hirdetésért cserébe – támogatni, akkor az a riporta@riporta.hu írjon. Ezekről a reklámokról vagy hirdetésekről csak annyit, hogy mindegyiket én fogom felmondani előre egyeztett koncepcióval és igyekszem csak olyat megjelentetni az adásban, ami egyrészt a Riporta szellemiségével összeegyeztethető, másrészt amelyben van bizonyos exkluzív, a Riporta hallgatóinak szánt kedvezmény az adott szolgáltatás eredeti árából – hogy a hallgatók kapjanak valamit, az egyébként rövid hirdetés meghallgatásáért cserébe. Viszont szerintem sokkal több lesz ennek a hozadéka: egyrészt a jelenlegi állás szerint tök jó kedvezmények – ha úgy tetszik kuponok – lesznek az adásokban, ráadásul sokkal jobban fog szólni az egész és összességében remélhetőleg még színvonalasabb adásokat készíthetek – ja és lesz videós összefoglaló a vendégekről – már amelyik hagyja – a Youtube-on. Szóval nagyon-nagyon várom.

A Riporta harmadik évada előreláthatólag nyáron fog megjelenni.

Vissza a főoldalra.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.